Vanliga frågor

 

Passar ringarna alla?
Om inget annat anges så är ringstommen gjord i en omlottmodell som kan regleras till rätt storlek. I beställningen kan man uppge önskad storlek så anpassas just din ring till denna storlek.


Om ringen är av en modell där det inte är en omlottstomme anges önskad ringstorlek i beställningen.

 

Hur vet jag vilken ringstorlek jag har?
Du kan antingen gå in till en juvelerare och be att få mäta ditt finger/dina fingrar med ett särskilt ringmått.


Om du har en ring hemma som är i rätt storlek så kan du mäta innerdiametern på ringen. Lägg den t ex på en linjal och läs av innermåttet. Har du diametermåttet kan jag räkna om till omkrets.

­

Kan jag välja vilken färg jag vill på OOPS-smycket?
Eftersom jag blandar färgerna på resinet själv kan jag ta fram de flesta färger och jag försöker komma så nära önskemålet som möjligt. Om jag inte hamnar tillräckligt nära önskad färg så kontaktar jag alltid beställaren.


Ett tips till dig är att googla på färgbemnämning och färgprov, tex olivgrön och färgprov, så får du förslag som kanske kan passa. Bilden av färgprovet skickar du med i din beställning.

 

Använder du äkta silver i dina smycken?
Jag använder endast sterlingsilver inköpt i Sverige i mina smycken. Sterlingsilver  innehåller 925/1000 delar rent silver och är det vi i dagligt tal brukar kalla äkta silver.

 

Vad är resin?

Det finns många olika sorters resin.

Det jag använder är ett tvåkomponents epoxiresin som är klassat som giftfritt.

Mina resinsmycken tål vatten.

 

Oxiderat silver

Silvret oxideras genom en kemisk process. Oxid är en ytbeläggning som kan putsas bort, antingen genom polering eller nötning vid användning och de smycken som är oxiderade vid köp ska av dessa skäl inte putsas eftersom oxideringen då försvinner.